
Bir Peyzaj uygulaması akabinde o çalışma ile alakalı iÅŸlemler henüz bitmemiÅŸtir. Çünkü yapmış olduÄŸumuz çalışma da kullandığımız materyaller genel itibari ile Canlı materyal oldukları için onarlın periyodik ve genel bakımlara ihtiyaçları vardır.
Firmamız da bu hizmetleri ile size yardımcı olmaya çalışmaktadır.
İlaçlama: GeliÅŸen teknoloji deÄŸiÅŸen dünya ve bu sebeplerle artan çevre kirliliÄŸinden dolayı, çok hassas ve nazik olan bitkiler çok sık hastalık ve zararlılarla karşı karşıya gelmektedirler. Firmamız periyodik ve hastalık lar baÅŸlamadan bu duruma zamanında müdahale ederek bahçenizi en az zararla bu durumu atlattırmaktadır.
Budama: Süs Bitkilerinde istediÄŸimiz estetik ÅŸekil ve formu oluÅŸturmak.
Bitki saÄŸlığını korumak: Zarar görmüÅŸ, kurumuÅŸ, hastalık ve zararlılarla bulaşık dallar çıkarılır.
Bitkiye verilen ÅŸekli muhafaza etmek. Birbirine girmiÅŸ, rüzgârda sürtünen, ince dallar ve fazla kalabalık dallar çıkarılır. Kuruyan çiçek kalıntıları ve oluÅŸan bakla ve kapsüllerin koparılması.Baharda açan soÄŸanlı bitkiler, rhododendron ve leylak bitkilerinin tohum oluÅŸturan kapsülleri kopartılırsa ertesi yıl daha fazla açarlar. Bazı aÄŸaçların meyve ve tohumlarının çiçek deÄŸeri vardır (ateÅŸ dikeni).
YaÅŸlı aÄŸaçları gençleÅŸtirip tekrar çiçek açmararını saÄŸlamak. YaÅŸlı dalların kesimi tekrar güçlü sürgünlerin çıkmasını saÄŸlar.
Çiçeklenme ve meyve baÄŸlamayı artırmak. Bitki doÄŸru toprak, doÄŸru pH, ve doÄŸru yere ekilmesine raÄŸmen çiçeklenmiyor ise budama ile tekrar çiçek açar. Çok fazla dallanan bitkilerin kısaltılması yan dal oluÅŸumu ve yeni çiçek tomurcukları oluÅŸumu saÄŸlar. Fazla dallanmadan dolayı ışık alamayan bitkilerin ışık alması saÄŸlanarak yeni çiçekler açar.
Budama Zamanı
Zamanında budama aÄŸacın kesimden zarar görmesini önler, çiçek ve meyve baÄŸlamasına olumsuz etkide bulunmaz.
İlkbaharda çiçek açan çalılar, çiçeklenmeden sonra budanır. Bu ÅŸekilde ertesi yıl tekrar çiçek açması için yaz boyu yeni dallar oluÅŸtururlar.
Yaz ortalarında o yıl oluÅŸan dallarda çiçek açan aÄŸaçlar erken ilkbaharda yeni sürgünler çıkmadan budanır. Bu aÄŸaçlar meyvelerinin görsel deÄŸeri yoksa ve kış soÄŸuklarından etkilenmez ise sonbaharda da budanabilir. Sonbahar budaması aÄŸaçlar yaprağını döktükten sonra dormant döneme girdiÄŸinde yapılır.